- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 666
- Carbohydrate Content: 103 gram
- Fat Content: 14 gram
- Protein Content: 28 gram
Vegan pizza margherita
De meest bekende basispizza is de pizza Margherita. Deze bestaat uit een simpele pizzabodem, tomatensaus, mozzarella en basilicum. Hoewel de pizza al veel eerder bestond, kreeg deze pas de naam “Pizza Margherita” toen de Italiaanse koningin Marghareta in 1889 naar Napels kwam.
De pizza Margherita is echter niet zomaar te bereiden, je moet je namelijk wel aan de regels van de Associazione Vera Pizza Napoletana houden. Officieel zou je ook slechts met producten uit de regio’s van Lazio en Campania mogen werken, maar dat is alleen wanneer je wil dat je pizza’s een officieel keurmerk krijgen.
Je kan gemakkelijk zelf een pizza Margherita maken, zeker omdat het een basis van veel andere pizza’s vormt. Daarom geven we je dit heerlijke recept mee, samen met een makkelijk recept om zelf mozzarella mee te maken. De versie waar wij voor hebben gekozen is helemaal veganistisch, maar je mag natuurlijk ook altijd kiezen voor een dierlijke kaassoort.
Wat betreft de pizzabodem: je kunt ervoor kiezen om deze in de winkel te kopen en te beleggen. Wanneer je graag zelf je pizzadeeg maakt, dan kun je in de link onze verschillende recepten hiervoor vinden!
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Kruidige tomatensaus - 4 el
- Roma tomaten - 2
- Verse basilicum - handje
- Soja yoghurt ongezoet - 200 g
- Tapiocameel - 4 el
- Appelazijn - 1 el
- Agar agar - 2 el
- Ijswater - bakje (optioneel)
Instructions
- Maak het deeg klaar volgens het deegrecept en laat deze vervolgens even rusten.
- Intussen begin je met de mozzarella. Doe hiervoor de yoghurt, het zout, tapiocameel, azijn, uipoeder en water in een blender en meng het tot één geheel.
- Vervolgens schenk je het mengsel in een pannetje en voeg je hier de agar agar aan toe. Laat het geheel op laag vuur opwarmen, maar blijf continue roeren.
- Wanneer het dik begint te worden, kan je het vuur uitzetten. Om mozzarella balletjes te maken, kan je een ijsschep gebruiken en de balletjes in ijswater leggen, maar je kan ook het geheel in een vorm doen en laten stollen zodat je daar later plakken van kan snijden.
- Wanneer de mozzarella klaar is, kan je deze laten koelen en stollen in de koelkast.
- Intussen rol je het pizzadeeg uit tot de gewenste vorm en smeer je deze in met tomatensaus. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de Roma tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de pizza en leg hier wat basilicumblaadjes bij.
- Ten slotte leg je wat bolletjes of plakjes mozzarella op de pizza en bak je deze zo’n 10-15 minuten in de oven.