- Prep Time: 35 minutes
Vegan bacon van tempeh
Vegan bacon - wat ons betreft een ideale oplossing voor mensen die houden van de smaak van bacon, maar liever vegan willen eten. Je zou het misschien niet denken, maar er zijn echt wel manieren om plantaardige producten bíjna te laten smaken naar vlees. Jij blij, en het dier ook 😉
Je kunt verschillende ingrediënten gebruiken om veganistische bacon te maken. Hiervoor zijn er dus ook meerdere recepten te vinden. Bijvoorbeeld vegan bacon met tempeh, aubergine, rijstvellen (ja, echt!) of tofu. Om de lekkere rookachtige en hartige smaak te verkrijgen, wordt er vaak rookaroma toegevoegd. Bijvoorbeeld "liquid smoke" (die o.a. hier te koop is).
In dit recept hebben we een variant gemaakt met tempeh, liquid smoke en wat heerlijke, passende kruiden. Geniet ervan!
Ingredients
- Tempeh - 1 blok
- Sojasaus - 1 scheutje
- Ahornsiroop - 1 scheutje
- Gerookt paprikapoeder - 2 tl
- Liquid smoke - 1 tl
- Gemalen komijn - klein snufje
Instructions
- Pak de blok tempeh en snijd deze in dunne plakjes
- Doe in een aparte kom een scheutje sojasaus, ahornsiroop, 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl liquid smoke en een klein snufje gemalen komijn.
- Roer dit goed door elkaar en laat daarna de plakken tempeh erin marineren voor minstens een half uur.
- Vervolgens kan je de tempeh een beetje voorbakken of ze rauw op een pizza leggen en in de oven mee laten bakken. Eet smakelijk!