- Yield: 1 pot saus
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 267
- Carbohydrate Content: 24 gram
- Fat Content: 15 gram
- Protein Content: 7 gram
- Serving Size: 1 pizza
Lekkere tomatensaus voor op de pizza
Een pizza is geen pizza zonder lekkere tomatensaus op de bodem. Een goede tomatensaus zorgt ervoor dat de smaken van de rest van de ingrediënten goed naar voren komen en geeft je een absolute smaaksensatie. Waarom zou je een saus in de winkel kopen als je deze zelf ook kan maken?
Het maken van een tomatensaus kost niet veel werk en is vaak al binnen 15 minuten klaar. Wanneer je de juiste ingrediënten in huis hebt, kan je direct aan de slag. Bovendien kan je de saus ook invriezen om op latere momenten weer te gebruiken. We raden aan om ze in gebruiksklare porties in te vriezen. Dat is makkelijker met het ontdooien en zo verspil je geen voedsel.
Een tomatensaus voor op de pizza is ook erg veelzijdig. Zo kan je gemakkelijk de ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak. In dit recept kiezen we voor een basis pizzasaus die je zelf nog kan aanvullen met kruiden. Je kan op deze manier een pittige saus maken door chilipeper toe te voegen, een Italiaanse saus door veel Italiaanse kruiden toe te voegen en juist een Griekse saus door er meer Griekse kruiden aan toe te voegen. Alles kan!
Bij dit recept gebruiken we San Marzano tomaten uit blik. Deze tomaten zijn het lekkerst om saus mee te maken omdat zij veel smaak bevatten. Als je zelf liever andere tomaten gebruikt, mag dat natuurlijk ook.
Ingredients
- San Marzano tomaten - 1 blik (400-450 gram)
- Geconcentreerde tomatenpuree - 50 gram
- Knoflook - 3 tenen
- Olijfolie - 1 el
- Oregano - 1 tl
Instructions
1. Allereerst verhit je de olijfolie in een steelpannetje.
2. Daarna snijd je de knoflook in kleine stukjes en bak je deze kort tot ze beginnen te geuren.
3. Voeg dan de oregano toe en schenk daar direct de tomaten bij en de tomatenpuree. Als je nog andere kruiden wil gebruiken, kan je deze ook op dit punt toevoegen.
4. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook.
5. Laat het kort (2 minuten) doorkoken en zet dan het gas uit.
6. Doe de deksel op de pan en laat het even intrekken. Dit kan al vanaf 10 minuten, maar je kan het ook meerdere uren laten staan.
7. Daarna pureer je de saus en is deze klaar voor gebruik. Je hebt ongeveer 4 el nodig per pizza. De rest kan je invriezen.