- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Pizza met gekarameliseerde ui en geitenkaas
Een pizza met gekarameliseerde ui, geitenkaas en spinazie. Dat is niet iets wat je normaal gezien bij de afhaalpizzeria bestelt. Maar lekker dat het is! De uien worden gekarameliseerd door ze wat langer te laten garen samen met balsamico azijn. Ze worden daar lekker zoet van - vandaar dat er "karamel" in de naam zit.
Daarnaast wordt de pizza aangevuld met geitenkaas, dat fris en pittig smaakt. De spinazie zorgt voor een extra gezonde aanvulling op de pizza. Deze pizza heeft ook geen tomatensaus, waardoor je het in principe een witte pizza ofwel een "pizza bianca" kunt noemen.
Wat betreft de pizzabodem kun je alle kanten op! Je kunt deze zelf maken of kant-en-klaar kopen. Ook kun je, als je extra gezond wilt doen, een pizzabodem maken (of kopen) op basis van groenten. Zie daarvoor bijvoorbeeld ons recept voor een bloemkool pizzabodem.
Je kunt dit recept trouwens afmaken met bijvoorbeeld zwarte olijven, rucola of wat pijnboompitjes. Ook kan het lekker zijn om een handje rozijnen toe te voegen.
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Witte uien - 2
- Balsamico azijn - 2 tl
- Babyspinazie - 160 gram
- Knoflook - 2 teentjes
- Zachte geitenkaas - 50 gram
- Verse tijm - Naar smaak (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor de pizza - check bij een kant en klare pizzabodem de verpakking voor de juiste instellingen van de oven.
- Snijd de ui in halve dunne ringen.
- Verhit een koekenpan of een wokpan en voeg wat olie of boter, de ui en de balsamico azijn toe. Doe een deksel op de pan en laat de uien zo'n 15 minuten langzaam garen. Roer tussendoor ongeveer 3 keer zodat de uien niet blijven plakken aan de pan. Als het vocht is verdwenen en de uien glazig zijn, schep je ze uit de pan.
- Snijd de spinazie in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Voeg in dezelfde pan de spinazie en de knoflook toe totdat de spinazie is geslonken.
- Pak de pizzabodem en verdeel hier de spinazie met knoflook en daarna de uien over. Leg hier overheen de tijm (optioneel) en verdeel de geitenkaas in stukjes over de pizza.
- Bak de pizza in zo'n 10 tot 15 minuten af - afhankelijk van het soort pizzabodem dat je gebruikt. Zorg dat de bodem goed gebruind en doorbakken is. Eet smakelijk!