- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 25 minuten minutes
- Cook Time: 12 minuten minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 654
- Carbohydrate Content: 28
- Fat Content: 37
- Protein Content: 46
- Serving Size: 1 pizza
Pizza met gegrilde groenten op een bloemkoolbodem
Een bloemkoolbodem pizza is een ontzettend lekker en gezond alternatief voor de “echte” pizzabodem. Het is net een tikje anders, en dat is juist wat het zo leuk maakt. Er zijn veel redenen om een bloemkoolbodem te eten, maar de drie meest voorkomende redenen zijn: koolhydraten, gluten-intolerantie en calorieën.
Wanneer je koolhydraatarm eet, zijn veel mensen bang dat zij hun lekkere snacks moeten opgeven, maar dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. Met een lekkere bloemkoolbodem en goede toppings heb je vrij weinig koolhydraten. Vooral vlees bevat weinig koolhydraten, maar ook als je vegetarisch eet is het goed haalbaar.
Dit heerlijke recept is volledig vegetarisch en koolhydraatarm. Daarnaast bevat de gehele pizza ook weinig calorieën, waardoor het zelfs geschikt is om te eten tijdens een dieet. Eet smakelijk!
Ingredients
- Bloemkoolbodem - 1
- Paprika - 1 stuk
- Courgette - 1/2 stuk
- Aubergine - 1/2 stuk
- Pesto - 30 gram
- Feta - 40 gram
- Tomatensaus - 4 el
Instructions
1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden (of volg de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem).
2. Daarna snijd je de paprika in reepjes en de courgette, ui en aubergine in dunne plakjes.
3. Leg de groente op een vel bakpapier op een bakplaat en smeer ze lichtjes in met wat olijfolie en kruid ze met wat zout, peper en kruiden naar smaak.
4. Laat de groenten zo’n 20 minuten bakken in de oven en zet ze daarna aan de kant.
5. Besmeer intussen de pizzabodem met de tomatensaus.
6. Verdeel de groenten over de pizzabodem en verdeel de pesto daar over.
7. Ten slotte verkruimel je de feta over de pizza en doe je de pizza zo’n 8-12 minuten in de oven. Dat is afhankelijk van de bodem die je hebt. Eet smakelijk!