- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Pizza met Broccoli, Mozzarella en Pancetta
Wat ons betreft is deze pizza met broccoli, pancetta en mozzarella een heerlijke combinatie van smaken. Het is misschien niet algemeen bekend, maar de combinatie van broccoli met pancetta (een soort spek) werkt erg goed. De smaken bitter, zoet en zout worden hiermee namelijk samengevoegd.
Door zongedroogde tomaten toe te voegen, krijgt het geheel er een extra smaaksensatie bij (een zuurtje). Je kunt er ook voor kiezen om wat extra pittige rode peper toe te voegen. Ook zou je wat extra cherry tomaatjes of pesto op de pizza kunnen leggen.
In het recept hebben we de pizzabodem gewoon omschreven als "1 pizzabodem". Dat komt doordat veel mensen deze kant en klaar willen kopen in de winkel - dat is lekker snel en makkelijk! Mocht je de pizzabodem zelf willen maken, dan kun je ons recept voor het maken van pizzadeeg gebruiken.
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Broccoli - 150-200 gram
- Zongedroogde tomaatjes - Handje (in reepjes gesneden)
- Pancetta - 60 g
- Mozzarella - 1 bol (125 gram)
- Passata - 100 ml
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli 3 minuten in een pan met ruim kokend water en giet af.
- Bestrijk de pizzabodem met de passata. Verdeel daar de pancetta, de zongedroogde tomaatjes en de broccoli overheen.
- Laat de mozzarella even uitlekken en scheur deze vervolgens in kleine stukken. Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza.
- Schuif de pizza in de oven (op een stuk ovenpapier en op een ovenplaat) voor 15 á 20 minuten, afhankelijk van wat er op de verpakking van de pizzabodem staat.