Pizza met aubergine en mozzarella
Grillpan
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Aubergine - Halve (in dunne plakjes van 0,5 cm)
- Roma tomaat - 1 (in dunne plakjes)
- Mozzarella - 1 bol
- Pesto - 3 el
- Pijnboompitjes - Handje
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden - of volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.
- Bestrijk de plakken aubergine met wat olijfolie en strooi wat zout aan beide kanten.
- Grill de aubergine totdat je grillstrepen kunt zien (vaak is dat ongeveer 5 minuten in totaal).
- Pak de pizzabodem en verdeel hier de pesto over met de bolle onderkant van een lepel.
- Leg hierop de plakjes aubergine en tomaat. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze ook over de pizza.
- De pizza kan de oven in! Het is afhankelijk van het soort pizzabodem, hoe lang deze in de oven moet. Vaak is dit zo'n 10-15 minuten. Wanneer de korst van de pizzabodem gebruind is en de kaas gesmolten, is de pizza klaar. In de tussentijd kun je eventueel de pijnboompitjes roosteren in een koekenpan.
- Haal de pizza uit de oven, strooi de pijnboompitjes eroverheen en geniet van de pizza met aubergine!