- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Pizza Margarita: makkelijk en heerlijk recept!
De pizza Margarita is voor veel mensen de meest bekende pizza die er is! Het recept is in de basis heel simpel: bedek een pizzabodem met tomatensaus, mozzarella kaas en wat verse basilicumblaadjes. Hoe je het precies schrijft, daar verschillen de meningen over. Soms zie je ook recepten voor pizza Margerita, Margherita of pizza Margharita voorbij komen. Maar daarmee wordt uiteindelijk gewoon dezelfde pizza bedoeld š
Wanneer je graag zelf de pizzabodem wilt maken, dan duurt het natuurlijk wel ietsje langer. Je kunt dan kiezen voor een pizzabodem die lang moet rijzen, maar ook voor een wat snellere variant. We hebben hiervoor verschillende recepten uitgeschreven. Lees hier hoe je zelf pizzadeeg maakt.
Wat ook veel mensen doen, is een kant en klare pizzabodem kopen, en deze simpelweg beleggen met de ingrediƫnten voor pizza Margarita. Pizzabodems zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten: zo kun je kiezen voor een gewone bodem, maar ook een bloemkoolbodem of broccolibodem.
Je kunt dan bij het bedekken van de pizza ook nog eindeloos variƫren! Leg er bijvoorbeeld wat extra plakken roma-tomaten op, of gebruik geraspte mozzarella kaas in plaats van een bol mozzarella. Ook kun je wat extra gesneden uienringen of plakjes dungesneden knoflook op de pizza leggen. Extra smaak kun je aan de pizza geven door Italiaanse kruiden, pittige rode peper of wat oregano over de tomatensaus te verdelen.
Er is voor ieder wat wils dus. We hopen dat je enorm gaat genieten van dit recept in ieder geval - enjoy!
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Passata - 100 ml
- Mozzarella - 1 bol (125 g)
- Verse basilicum - Handje
- Grana padano - Handje (optioneel)
- Olijfolie - Scheutje (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Verdeel de passata over de pizzabodem met de achterkant van een lepel.
- Laat de mozzarella kort uitlekken, scheur de bol in stukken en verdeel deze over de pizza.
- Besprenkel wat olijfolie over de pizza en smeer ook wat olijfolie op de randen. Voeg zout naar smaak toe.
- De pizza Margarita kan de oven in! Het afbakken duurt zoān 7 tot 12 minuten, afhankelijk van het soort bodem. Wanneer de randen krokant en lichtbruin zijn en de mozzarella is gesmolten, is de pizza klaar.
- Haal de pizza Margarita uit de oven en strooi hier de basilicumblaadjes en eventueel de grana padano overheen. Smullen maar!