- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 5-10 minuten minutes
- Cook Time: 8-12 minuten minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 889
- Carbohydrate Content: 20 gram
- Fat Content: 61 gram
- Protein Content: 54 gram
- Serving Size: 1 pizza
Bloemkoolbodem pizza met chorizo en champignons
Je kan om verschillende redenen een bloemkoolbodem willen gebruiken voor je pizza. Als je glutenvrij eet, koolhydraatarm of juist op je calorieën wil letten biedt een bloemkoolbodem de ultieme oplossing. Zo kan je van een pizza blijven genieten zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.
Bij deze gezonde bodem wil je natuurlijk ook een lekkere topping die niet zo ongezond is. Zeker ook wanneer je koolhydraatarm eet, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Daarom hebben we vandaag dit heerlijke recept voor je uitgeschreven met plakken worst, groenten en kaas. Dat is nog eens genieten.
Je kan ervoor kiezen om de groenten vooraf kort te bakken, maar je kan ze ook rauw op de pizza leggen. Dat is helemaal aan jezelf. In dit recept gebruiken we de rauwe groenten. De oven bakt ze namelijk al goed door.
Ingredients
- Bloemkoolbodem - 1 stuk
- Tomatensaus - 4 el
- Geraspte kaas - 40 gram
- Chorizo - 50 gram in kleine plakjes (salami kan ook)
- Champignons - 30 gram
- Spinazie - 1 handje
- Pijnboompitjes - 15 gram
Instructions
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (of lees de verpakking af voor de juiste temperatuur).
1. Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem en strooi daar de kaas overheen.
2. Bedek daarna de bodem met de spinazie en leg hier de champignons en plakjes chorizo overheen. Verdeel alles goed.
3. Zet de pizza zo’n 8-12 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van wat er op de verpakking staat.
4. Bak intussen de pijnboompitjes kort in een pannetje zonder olie. Bak ze tot ze goudbruin kleuren.
5. Wanneer de pizza klaar is, strooi je de pijnboompitjes er overheen. Eet smakelijk!