- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 10 minuten minutes
- Cook Time: 10 minuten minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1139
- Carbohydrate Content: 77 gram
- Fat Content: 70 gram
- Fiber Content: 14 gram
- Protein Content: 43 gram
- Serving Size: 1 pizza
Pizza Caprese met buffelmozzarella
Wie houdt er nu niet van een overheerlijke pizza Caprese? De verse mozzarella, tomaten en basilicum passen perfect bij elkaar en zorgen ervoor dat je je waant in Italië, zelfs wanneer je binnen zit in regenachtig Nederland. De Caprese is een echte klassieker en mag daarom ook niet ontbreken tijdens je pizza-avond! De smaken van de smeuïge mozzarella, de zachte tomaten en de kruidige basilicum zorgen voor een smaakexplosie in je mond.
Je kent de Caprese vast ook al als een salade. In veel restaurants krijg je dan een schoteltje met buffelmozzarella, verse Roma tomaten en verse basilicumblaadjes die heerlijk overgoten zijn met een balsamico azijn en gekruid met peper en zout. Deze heerlijke pizza brengt het lekkere van de salade samen met het hoge comfortgehalte van de pizza.
Bij dit pizzarecept kan je gewoon een bodem naar keus uitkiezen. Afhankelijk van de baktijd van deze bodem, zal hij tussen de 8 en 20 minuten in de oven moeten.
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Tomatensaus - 4 el
- Roma tomaten - 3 middelgrote
- Buffelmozzarella - 200 gram
- Verse basilicum - Een handvol
- Balsamico azijn - Een scheutje
Instructions
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem. Laat ongeveer 1 á 2 cm van de randen vrij.
3. Snijd intussen de tomaten en de mozzarella in plakken en leg ze om en om op de pizzabodem.
4. Zet vervolgens de pizza in de oven en bak deze totdat de bodem gaar is (zie verpakking).
5. Wanneer de pizza klaar is, haal je deze uit de oven en leg je de basilicum op de gesmolten kaas en tomaten.
6. Ten slotte besprenkel je de pizza met een klein beetje balsamico azijn en kruid je het bij met wat peper en zout. Eet smakelijk!
Optioneel: smeer de randen van de pizzabodem in met wat olijfolie en knoflookpoeder voordat je deze in de oven zet.