- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 896
- Carbohydrate Content: 110 gram
- Fat Content: 35 gram
- Protein Content: 51 gram
- Serving Size: 1 pizza
Pizza calzone met shoarma
Als je op zoek bent naar een pizza calzone, heb je vast ons recept met gehakt al voorbij zien komen. Toch kan het zijn dat je helemaal geen trek hebt in gehakt, maar juist wel in shoarma op je pizza. Dat is natuurlijk ook helemaal prima!
Een calzone met shoarma geeft al snel een andere smaak aan je pizza. Waar je eerst heel Italiaans at, lijkt dit nu meer Grieks of Turks te zijn. Zo veel verschil kan slechts één ingrediënt al maken. In plaats van geraspte kaas, is het dan ook lekkerder om er feta aan toe te voegen, samen met wat platte peterselie en tomaat.
Heb jij ook al honger gekregen van deze heerlijke beschrijving? Lees dan snel het recept!
Ingredients
- Pizzabodem - 1 stuk
- Tomatensaus - 4 el
- Tomaten - 2 stuks
- Feta - 65 gram, verkruimeld
- Shoarma - 125 gram
- Platte peterselie - Een handje, vers
Instructions
1. Allereerst verwarm je de oven voor volgens de instructie van het deeg.
2. Vervolgens smeer je de bodem van de pizza in met tomatensaus.
3. Bak kort de shoarma even in een beetje olie in een pan, totdat deze gaar is. Verdeel deze daarna over de bodem.
4. Snijd de tomaten in plakjes en leg deze ook over de bodem.
5. Verkruimel de feta over de pizza en besprenkel het ten slotte met de platte peterselie.
6. Klap de pizza dicht en zorg ervoor dat de randen goed op elkaar gedrukt zijn zodat er geen kaas uit kan lopen.
7. Doe de pizza zo’n 15 tot 20 minuten in de oven of totdat het deeg goed bruin is geworden. Eet smakelijk!