- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 688
- Carbohydrate Content: 61 gram
- Fat Content: 29 gram
- Protein Content: 43 gram
- Serving Size: 1 pizza
Napoli of Napolitana pizza
Als je een visliefhebber bent, heb je vast wel eens gehoord van de Napolitana pizza. Deze heerlijke pizza met kappertjes en ansjovis is om van te smullen! Wist je echter dat je deze ook heel makkelijk zelf kan maken? Zo kan je wanneer je maar wilt genieten van deze heerlijke pizza.
Er is soms wat onduidelijkheid over de naam. In Nederland kennen wij deze pizza vooral als de pizza Napolitana, pizza Napoli en soms ook als de pizza Romana. Wanneer je echter in het Engels gaat zoeken, kom je bij deze namen uit op verschillende pizza bodems. Hoe dat verschil precies is ontstaan, is nog onduidelijk. In Nederland weet je tenminste dat je met deze twee namen een heerlijke vis pizza voorgeschoteld krijgt. Als je naar het buitenland gaat en deze pizza wil bestellen, kan je het beste vragen naar de pizza met ansjovis, of kijken hoe het restaurant de pizza op het menu noemt.
De ansjovis die we voor dit recept gebruiken komt uit blik, maar als je zelf een voorkeur hebt voor een andere versie van de ansjovis, dan mag dat natuurlijk ook! Hetzelfde geldt voor de kappertjes en olijven.
Ingredients
- Pizzabodem - 1 stuk
- Tomatensaus - 4 el
- Mozzarella - 1/2 bol
- Ansjovis - 10 stuks
- Kappertjes - 2 el
- Zwarte olijven - 6 stuks
Instructions
1. Allereerst verwarm je de oven voor op basis van de temperatuur op de verpakking van het pizzadeeg. Gebruik je een zelfgemaakte deegbodem? Gebruik dan de temperatuur die in het recept genoemd wordt.
2. Vervolgens smeer je de bodem in met tomatensaus en snijd daarna de olijven door de helft en de mozzarella in plakjes.
3. Verdeel daarna de mozzarella, ansjovis, olijven en kappertjes over de pizzabodem op een manier dat alles goed verdeeld is. Sprenkel daarna wat peterselie over de pizza heen. Dit mag gedroogde, maar ook verse peterselie zijn.
4. Doe de pizza in de oven en bak deze binnen zo’n 10-15 minuten gaar.