- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 496
- Carbohydrate Content: 25 gram
- Fat Content: 28 gram
- Protein Content: 42 gram
- Serving Size: 1 pizza
Hoe maak je een broccolibodem?
We weten inmiddels allemaal dat een bloemkoolbodem een heerlijk alternatief is voor de standaard pizzabodem. Mensen die graag op hun calorieën willen letten, mensen met een glutenallergie en mensen die koolhydraatarm eten hebben hier allemaal baat bij. Zo kan je namelijk toch nog genieten van een pizza, maar op een gezondere manier.
Wanneer je echter niet van bloemkool houdt, kan het idee van zo’n bodem erg onaantrekkelijk lijken. Gelukkig is het niet het einde van de wereld. Wij hebben vandaag namelijk een alternatief voor je: de broccolibodem!
Ook deze bodem is helemaal glutenvrij, koolhydraatarm en bevat minder calorieën dan een pizzabodem met gewoon deeg. Het gerecht is makkelijk te bereiden en je kan het recept naar eigen smaak aanvullen met kruiden. Eet smakelijk!
Ingredients
- Broccoli - 350 gram
- Ei - 2 stuks
- Geraspte Mozzarella - 30 gram
- Geraspte Parmezaanse kaas - 30 gram
- Edelgist - 2 el
Instructions
1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
2. Vervolgens doe je de broccoli in een keukenmachine en vermaal je deze tot je fijne kruimels hebt. Doe de broccoli daarna in een grote kom.
3. Zet de kom in de magnetron en kook de broccoli zo’n 2 minuten op de hoogste stand. Houd het goed in de gaten. Om te voorkomen dat de broccoli aanbrandt, kan je de kom afdekken met een theedoek.
4. Laat de broccoli afkoelen en leg het op een schone theedoek.
5. Knijp daarna zo veel mogelijk vocht uit de broccoli
6. Vervolgens doe je de droge broccoli in een kom en voeg je hier de eieren, kaas en edelgist aan toe. Kruid het eventueel bij met peper en zout en kruiden naar smaak.
7. Roer de ingrediënten tot het een deeg wordt. Verplaats het deeg naar de bakplaat en rol het uit totdat het overal ongeveer 1cm dik is.
8. Bak de bodem zo’n 15 minuten in de oven totdat hij lichtbruin begint te kleuren. Vervolgens kan je de bodem beleggen met ingredienten naar keus en hoeft hij daarna nog slechts 10 minuten in de oven. Geniet ervan!