- Yield: 1 pizzabodem
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 380
- Carbohydrate Content: 13 gram
- Fat Content: 19 gram
- Protein Content: 34 gram
- Serving Size: 1 pizza
Hoe maak je een bloemkoolbodem?
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je een bloemkoolbodem voor je pizza wil maken. Het kan zijn dat je een glutenallergie hebt, waardoor je geen pizzabodem op graanbasis mag eten. Misschien eet je juist koolhydraatarm, waardoor een bloemkoolbodem een goede oplossing biedt. Of misschien wil je gewoon wat minder calorieën eten. Welke reden je ook hebt, een bloemkoolbodem is altijd een goede oplossing!
Het maken van een bloemkoolbodem voor je pizza is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze bodem minder knapperig wordt dan een bodem op graanbasis. Afhankelijk van je eigen smaakvoorkeuren kan je de bodem kruiden naar wens. Wat rozemarijn en oregano zijn hiervoor altijd een goede keus.
De bloemkoolbodem in dit recept wordt in een keukenmachine gemaakt. Wanneer je geen keukenmachine in huis hebt, kan je de bodem ook maken door in plaats van een verse bloemkool, bloemkoolrijst te gebruiken en deze met een stamppotstamper aan te drukken. Het is wel belangrijk dat je de bloemkoolrijst dan eerst kookt en goed droog maakt met een theedoek.
Je kan deze heerlijke bodem beleggen met alle soorten groenten, kaas en vlees waar je van houdt. Als je geen inspiratie hebt, kan je bij een van onze andere pizza’s spieken. Eet smakelijk!
Ingredients
Instructions
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Snijd allereerst de bloemkool in roosjes en stop deze in de keukenmachine.
3. Pureer de bloemkool tot het goed klein is en stoom/kook het daarna voor zo’n 5 minuten.
4. Laat de bloemkool afkoelen en doe het in een theedoek waarbij je zo veel mogelijk vocht uit de bloemkool perst.
5. Doe de bloemkool in een grote kom en meng hier de kaas en het ei doorheen. Kruid het mengsel bij met peper en zout naar smaak. Voeg nu eventueel ook de andere kruiden naar smaak toe.
6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schenk daar het mengsel op in de vorm van een pizza.
7. Gebruik de achterkant van een lepel om het glad te strijken en bak de bloemkoolbodem vervolgens zo’n 15 minuten totdat deze gaar is.
8. Beleg de pizza daarna met ingrediënten naar smaak en bak deze nog 5-8 minuten. Geniet ervan!
Heerlijk en gezond