- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1217
- Carbohydrate Content: 115 gram
- Fat Content: 67 gram
- Protein Content: 35 gram
Gezonde vegan pizza met spinazie
Wanneer je trek hebt in pizza, maar ook voldoende groenten wilt eten, dan kies je voor een heerlijke pizza spinaci! Deze pizza is super simpel om klaar te maken en is daarbij ook helemaal vrij van dierlijke producten.
De Spinaci combineert een kruidige tomatensaus met de hartige spinaziebladeren en voegt daarbij de heerlijke smaken van knoflook, kaas en paddenstoelen. Ten slotte kan je nog wat lekkere pijnboompitten toevoegen voor een extra bite.
Je kunt ervoor kiezen om de pizzabodem kant en klaar te kopen, of om zelf pizzadeeg te maken. We raden je dan aan om bijvoorbeeld te kiezen voor de Napolitaanse pizzabodem.
Het recept is voldoende voor één grote pizza, maar kan naar smaak aangepast worden als dat nodig is. Wanneer je glutenvrij eet, kan je kiezen voor een glutenvrije meelsoort of een kant-en-klare pizzabodem zonder gluten. Eet smakelijk!
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Kruidige tomatensaus - 4 el
- Bladspinazie - 200 gram
- Knoflook - 4 tenen
- Vegan roomkaas naturel - 100 gram
- Vegan geraspte kaas - 75 gram
- Kastanjechampignons - 150 gram
- Pijnboompitten - 30 gram
- Olijfolie - 1 scheutje
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Als je een pizzasteen hebt, kan je deze besprenkelen met wat bloem om te voorkomen dat de pizza aan de steen plakt.
- Daarna rol je het pizzadeeg uit totdat je de gewenste grootte hebt. Laat deze even rusten.
- Vervolgens snijd je de paddenstoelen in plakjes en pers je de knoflook uit.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de paddenstoelen samen met de knoflook. Wanneer de paddenstoelen zacht beginnen te worden, voeg je de spinazie toe en bak je het geheel totdat alle spinazie gaar is. Laat het teveel aan vocht voorzichtig uit de pan lopen. Je kan met een spatel voorkomen dat de spinazie uit de pan valt.
- Zet de pan terug op het vuur en roer nu de roomkaas door de spinazie en paddenstoelen. Meng het geheel zorgvuldig door elkaar. Kruid het bij met peper en zout tot het de gewenste smaak heeft.
- Smeer nu de kruidige tomatensaus op de pizzabodem en schep het spinazie-paddenstoelen mengsel er bovenop. Verdeel alles goed over de grootte van de pizza, maar laat ongeveer 1 cm aan rand over.
- Ten slotte besprenkel je de pizza met wat geraspte kaas en zet je deze zo’n 10-15 minuten in de oven.
- Bak in de tussentijd de pijnboompitjes in een klein pannetje zonder olie. Wanneer de pizza klaar is, kan je deze over de pizza verdelen. Eet smakelijk!