- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1152
- Carbohydrate Content: 63 gram
- Fat Content: 62 gram
- Protein Content: 83 gram
- Serving Size: 1 pizza
Calzone met gehakt
Vandaag hebben we een heerlijke pizza calzone recept met gehakt voor je. Deze heerlijke gevulde pizza is een echte aanrader voor liefhebbers van vlees en kaas!
Een pizza calzone is in principe hetzelfde als elke andere pizza. Het grote verschil hierbij is echter dat de pizza wordt dubbelgeklapt nadat deze is belegd met ingrediënten. De randen worden dichtgemaakt en zo wordt de pizza in zijn geheel in de oven gezet.
Veel Italiaanse restaurants bieden een of meerdere calzones aan op hun menu, maar je kan ze thuis ook gemakkelijk maken. Van origine komt de calzone uit het zuiden van Italië. Er bestaat ook een variant die in olijfolie wordt gebakken en welke je uit de hand kan eten. Dit wordt een Panzerotto genoemd en is een stuk kleiner dan een ovengebakken calzone.
Veel calzones gebruiken een soort brooddeeg als basis, maar het is prima te doen met een zelfgemaakte pizzabodem van stevig deeg. Het belangrijkste is dat de pizza niet openscheurt tijdens het bakken of, nog erger, tijdens het vouwen. Deeg met een goede elasticiteit en stevigheid is hierbij de beste optie.
Ingredients
- Pizzabodem - 1
- Rundergehakt - 250 gram
- Groene paprika - 1/2 stuk
- Geraspte kaas - 50 gram
- Oregano - 1 tl
- Tomatensaus - 8 el
Instructions
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (of lees de temperatuur af van de pizzabodem verpakking).
2. Verhit wat olie in een pan en doe hier het gehakt en de paprika bij. Bak het samen tot het gehakt gaar is en voeg daarna de tomatensaus en oregano toe.
3. Zet na 5 minuten het gas uit en roer de kaas door het mengsel heen.
4. Rol de pizzabodem uit op een vel bakpapier en leg hier het gehaktmengsel op. Laat een deel van de randen vrij.
5. Vouw de pizza door het midden en druk de randen goed aan. Soms kan een klein beetje water helpen om het deeg aan elkaar te laten plakken.
6. Schep de pizza voorzichtig op een bakplaat en bak deze zo’n 15-20 minuten in de oven, of tot de korst goed bruin begint te worden. Eet smakelijk!