- Yield: 1 pizza
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Serving: 1 pizza
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 960
- Carbohydrate Content: 37 gram
- Fat Content: 62 gram
- Protein Content: 68 gram
- Serving Size: 1 pizza
Broccoli pizza met pesto en mozzarella
Ben je op zoek naar een lekker eenvoudig en gezond pizza recept? Dan ben je bij deze aan het juiste adres! Deze pizza wordt namelijk gemaakt met een heerlijke broccolibodem die niet alleen koolhydraatarm is, maar ook volledig glutenvrij is. Houd je niet van broccoli? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken, want je proeft het nauwelijks!
Deze pizza is helemaal vegetarisch en geschikt om op elk moment te eten. Dankzij de lekkere toevoegingen van pesto, mozzarella en andere ingrediënten heb je een hele smaaksensatie in je mond.
Wij hebben bij dit recept voor olijven, tomaat en ui als groenten gekozen, maar je kan deze aanpassen naar eigen smaak zolang de basis maar hetzelfde blijft. Je kan voor dit recept pesto uit de winkel gebruiken, maar je kan ook je eigen pesto maken.
Ingredients
- Voor de pesto
- Verse basilicum - 20 gram
- Parmezaanse kaas - 20 gram
- Pijnboompitjes - 15 gram
- Olijfolie - 60 ml
- Knoflook - 3 tenen
- Voor de pizza
- Broccolibodem - 1 stuk
- Roma tomaten - 2 sruks
- Rode ui - 1 kleine
- Mozzarella - 1 bol
- Zwarte olijven - 20 gram
Instructions
Voor de pesto:
1. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en zet deze aan totdat het een romig mengsel begint te worden.
2. Kruid de pesto eventueel bij met wat peper en zout.
3. Als het mengsel te vast is, voeg je nog een beetje olie of een scheutje citroensap toe. Als het te vloeibaar is, kan je nog wat pijnboompitjes toevoegen.
4. Schep de pesto in een bakje en zet deze even opzij.
5. Gebruik de pesto die je nodig hebt op de pizza, de overige pesto kan je in een potje in de koelkast bewaren voor 1 á 2 weken.
Voor de pizza:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (of zie verpakking van de pizza) en leg de pizzabodem klaar.
2. Snijd intussen de tomaten, olijven, ui en mozzarella in plakjes en leg even aan de kant.
3. Smeer vervolgens de pesto uit over de bodem totdat de volledige pizza is bedekt.
4. Verdeel de mozzarella, tomaten, ui en olijven over de pizza naar voorkeur.
5. Zet de oven zo’n 10 minuten in de oven.
6. Garneer met eventueel wat verse blaadjes basilicum en pijnboompitjes. Eet smakelijk!