Of je nu een pizza snijder, een pizza roller of een pizzames gebruikt, wanneer je een pizza hebt gemaakt, zal je hem toch echt in stukjes moeten snijden. Een gewoon mes is vaak niet scherp genoeg, en een groot keukenmes is vaak ook weer onhandig. 

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een goede pizza snijder, welke soorten er bestaan en waar je op moet letten wanneer je er een wil aanschaffen. Daarna laten we je een top 5 zien met de beste pizza snijders van dit moment. 

Wat zijn de voordelen van een goede pizzasnijder?

Pizza snijders hebben veel voordelen ten opzichte van gewoon bestek. Daarom is het handig om er eentje in huis te hebben. 

 • Scherp

Zo zijn pizza messen lekker scherp. Ze kunnen direct door een bodem heen snijden zonder alle toppings mee te nemen, zoals sommige gewone messen dat doen. Met slechts een lage druk op het mes snijd je al door de pizza heen. 

 • Gemakkelijk

In tegenstelling tot gewone messen of keukenmessen, kan je een pizza roller gemakkelijk gebruiken. Je hoeft namelijk maar één lange beweging te maken, in plaats van meerdere snij bewegingen. Doordat de roller rond is, rolt hij gewoon mee over de pizza en kan je in een beweging de pizza door het midden snijden.

 • Schoon

Omdat een pizza mes alleen voor pizza’s wordt gebruikt, is het erg hygiënisch in het gebruik. Je weet dat er nooit zomaar rauw vlees aan heeft gezeten. Bovendien weet je altijd waar het mesje voor is gebruikt. Wanneer je het pizza mesje hebt gebruikt, was je deze af en kan je hem de volgende keer direct weer gebruiken. 

Welke soorten pizzasnijders of pizzarollers zijn er? 

Hoewel je vast bekend bent met de standaard pizza roller, zijn er nog veel meer verschillende soorten pizzasnijders beschikbaar op de markt. Welke je het liefst gebruikt is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Neem eens een kijkje. 

 • Pizzasnijder

De pizza snijder wordt ook nog wel eens een pizza roller genoemd. Dit is het meest voorkomende mesje en vrijwel iedereen heeft deze in de keuken liggen. Het ronde, scherpe mes zit vast aan een langwerpig handvat waardoor je hem gemakkelijk kan vasthouden en bedienen. 

 • Pizzasnijder zonder steel

Als variant op de standaard pizza roller heb je er ook een zonder steel. Deze zitten vaak in een hoesje waar je het mes in kan schuiven om je vingers te beschermen. Wanneer je hem gebruikt, schuif je het mesje naar buiten en kan je het rollen door het hoesje vast te houden. Deze zijn wat kleiner dan de gewone pizza roller en zijn daarom ideaal voor tijdens het kamperen of voor onderweg.

 • Hakmes

Voor kleinere pizza’s kan je gebruik maken van een hakmes. Dit is een langwerpig pizzames welke vastzit aan een even lang handvat. Het mes heeft een lichte curve naar buiten, zodat je hem gemakkelijk heen en weer beweegt. Zo kan je in één keer een pizza door het midden “hakken” zonder er een mesje doorheen te hoeven rollen.

 • Pizza schaar

Een pizza schaar is precies zoals de naam al doet vermoeden: een schaar om pizza’s mee te knippen. Deze schaar heeft vaak een extra uitstulpsel waarmee je de pizza gemakkelijker kan optillen. Daarna werk je in een knippende beweging vooruit zodat de pizza precies in de juiste stukjes geknipt kan worden. 

De beste pizzasnijder of pizzames kopen: waarop letten?

Bij het aanschaffen van een pizzasnijder is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten. Deze punten zijn afhankelijk van je eigen voorkeur en wat je gemakkelijk in het gebruik vindt. 

 • Handvat

Heeft dit pizza mes een handvat of niet? En zo ja, is deze wel ergonomisch in het gebruik? Sommige mensen vinden het fijn om een antislip handvat te hebben, terwijl anderen liever kiezen voor een handvat dat bij het mes zelf past. Als het mes geen duidelijk handvat heeft, is het ook belangrijk om te kijken naar andere manieren om dit mes veilig te gebruiken.

 • Materiaal

Waar is het mes van gemaakt? Roestvrij staal? Gewoon staal? Of iets compleet anders? Het is belangrijk dat het materiaal hygiënisch is en ook lang mee zal gaan. Een roestvrijstalen mes is erg duurzaam, maar kan wel wat duurder uitvallen.

 • Schoonmaak gemak

Hoe makkelijk is het om het mes schoon te maken? Een pizza roller kan soms lastig schoon te maken zijn doordat je ook tussen de voegen van het wieltje moet kunnen komen. Een hakmes of schaar is daarentegen juist makkelijker om schoon te maken. Bij een mes dat terugschuift in het handvat is het helemaal belangrijk dat deze goed schoon blijft om schimmel te voorkomen.

 • Grootte

Hoe groot is je pizza mes? Is deze groot genoeg voor de hele pizza, of juist te groot om op te bergen in een lade? De grootte van een pizzames is erg belangrijk. Je weet dan namelijk precies of deze gemakkelijk opgeborgen kan worden. Ook zijn hakmessen ideaal om grotere pizza’s mee te snijden, maar dan moet je eerst wel de afmetingen weten. 

 • Design

Er zijn niet alleen verschillende soorten messen op de markt, maar ook verschillende designs. Zo heb je pizza messen in de vorm van een cartoon karakter of juist in een abstract design. Natuurlijk zijn deze erg leuk, maar ze moeten ook functioneel blijven. Let dus goed op het design en of deze wel doet waar hij voor gemaakt is. 

Dit is onze Top 5 beste pizzasnijders

 • Deze pizzasnijder van Brabantia is perfect voor mensen die van wat meer gemak en kwaliteit houden. Het mes is gemaakt van RVS en kan daarom ook in de vaatwasser. Je hoeft zelf dus niet meer tussen de voegen schoon te maken! Bovendien is het mes duurzaam in het gebruik omdat deze lekker lang scherp blijft. Het mes is klein van formaat en past in vrijwel elk keukenkastje. Helaas heeft dit pizzames geen ophangoog dus kan je hem niet ophangen aan de muur, maar dat is slechts een klein minpuntje. Verder kunnen we deze pizzasnijder zeker aanraden!

 • Het eerste wat je opvalt aan deze pizzasnijder van Jamie Oliver is het design, het ziet er namelijk erg strak uit. Dat is niet zonder reden. Het design van dit mes zorgt er namelijk voor dat je pols in een natuurlijke houding blijft tijdens het snijden van de pizza. Zo kan je meer druk op het mes uitoefenen zonder daar zelf last van te krijgen. Bovendien is dit mes ook gemaakt van RVS en mag het in de vaatwasser. Let wel op dat het mes langer meegaat wanneer je deze met de hand afwast.

 • Deze pizzaschaar is voor het ultieme gemak ontwikkeld. Het enige wat je hoeft te doen is de schaar goed onder de pizza krijgen en knippen maar! Daarnaast is deze schaar multifunctioneel en kan je deze ook voor andere kniptaken gebruiken. Let hierbij wel op dat er geen pizza resten op de schaar blijven zitten 😉 De schaar is gemaakt van RVS en kan niet in de vaatwasser. Wel is deze gemakkelijk af te wassen en kan je hem daarna in je keukenkastje opbergen. Door het klipje achter op de schaar voorkom je dat deze open in de lade ligt. Dat scheelt lekker wat ruimte en is uiteraard veiliger!

 • Dit pizzames ziet eruit als een echt koksmes. Het is gemaakt van molybdeenstaal waardoor het extra goed bestand is tegen corrosie. Zelfs zure ingrediënten kunnen hier geen schade aan aanrichten. Het mes wordt geleverd in een etui, waardoor je deze gemakkelijk en veilig op kan bergen. Door de fijne curve kan je het mes goed heen en weer bewegen zodat de volledige pizza gesneden kan worden. De gaten in het blad zorgen ervoor dat er niet te veel eten aan blijft hangen, mocht het blijven plakken.

 • Of je deze nu als grappig cadeau weggeeft, of zelf wilt gaan gebruiken: deze racefiets pizzasnijder heeft een ontzettend leuk design! De “fiets” heeft twee mes bladen als wielen en kan daardoor zelfs door de grootste pizza’s snijden. De fiets zelf is van kunststof, maar de bladen zijn van edelstaal gemaakt. Zo gaan zij lekker lang mee. Wil je slechts één blad gebruiken, of de fiets ergens neerzetten waar deze goed zichtbaar is? Dan kan je een blokje om het achterwiel plaatsen zodat de fiets stabiel blijft staan. Je maakt hiermee zeker een goede indruk op je visite!

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pizza mes, welke verschillende soorten er zijn en wat de voordelen zijn ten opzichte van een gewoon keukenmes.

Ben je al klaar om een keuze te maken? Klik dan op onderstaande knop om naar de webshop te gaan.