Zelf een pizza maken met behulp van de beste elektrische pizza oven is natuurlijk hartstikke leuk. Bovendien kan je zelf helemaal bepalen wat je op je pizza doet en hoe hard hij gebakken wordt. Maar welke elektrische pizza oven voor thuis kan je het beste aanschaffen?

|In dit artikel kijken we naar de voordelen van het aanschaffen van een elektrische pizza oven in verhouding met een gewone oven, waarom je zelf beter een pizzamaker kan gebruiken en waar je op moet letten bij het doen van je aankoop. 

Een elektrische pizza oven VS een gewone oven: wat zijn de voordelen?

Nu denk je misschien bij jezelf, “Ik heb al een oven, waarom zou ik nog een elektrische pizza oven moeten aanschaffen?” Het antwoord daarop is simpel: een pizzamaker heeft veel voordelen ten opzichte van een standaard oven.

 • Sneller

Een gewone oven gaat meestal maar tot 300 graden Celsius, waardoor je langer moet wachten tot je pizza klaar is. Een elektrische pizza oven kan temperaturen tot wel 400 of 450 graden bereiken, waardoor je pizza binnen 2 minuten al klaar kan zijn. Zo kan je vrijwel direct beginnen met eten.

 • Makkelijk verplaatsbaar

Een gewone oven staat vaak vast en kan lastig verplaatst worden. Een elektrische pizzamaker is ofwel klein genoeg om makkelijk te kunnen verplaatsen, of het heeft wielen waardoor je deze overal naartoe kan rollen. 

 • Betere smaak en structuur

Een gewone oven droogt al gauw het deeg van de pizza uit, waardoor deze droog of zelfs kruimig aanvoelt. Een pizzamaker geeft, dankzij de snelle kooktijd, een knapperige buitenkant met een zachte en flexibele binnenkant. 


Wat zijn de voordelen van thuis een pizzamaker gebruiken?

Het gebruiken van een pizza oven voor binnen is niet alleen leuk en gezellig, maar het heeft ook meerdere voordelen.

 • Wees creatief

Natuurlijk kan je altijd een pizza bestellen van je lokale pizzeria, maar zelf een pizza maken geeft je de mogelijkheid om hem te beleggen naar eigen smaak. Wil je 8 verschillende soorten kaas? Geen probleem, dat kan gewoon! Wil je alleen maar tomaat en verder niks? Ook dat kan. Niemand zal je raar aankijken, je bepaalt het helemaal zelf. 

 • Goedkoper

Hoewel een pizzamaker in het begin wat zal kosten, verdien je dit op den duur terug door er veel gebruik van te maken. Uiteindelijk ben je zelfs alleen maar geld kwijt aan de ingrediënten. Je hoeft dan niet meer zomaar €15,- aan een pizza uit te geven, maar slechts een paar euro. 

 • Op elk moment pizza eten

Veel pizza zaken zijn pas later in de middag open en gaan rond tien uur weer dicht. Wanneer je ‘s ochtends of ‘s nachts juist trek hebt in een pizza, kan je dan niks meer bestellen. Met een eigen pizzamaker in huis kan je op elk gewenst moment een pizza maken en eten. 

 • Compact formaat

Veel elektrische pizza ovens zijn lekker compact van formaat en passen dus in elke keuken. Wanneer je het apparaat niet gebruikt, neemt deze weinig ruimte in beslag.

 • Snel klaar voor gebruik

Een pizzamaker voor in huis is speciaal ontwikkeld om pizza’s snel af te bakken. Om deze reden zal het apparaat binnen een paar minuten al klaar voor gebruik zijn, terwijl je bij een pizza bestelling nog moet wachten tot deze bezorgd wordt. Ook een gewone oven is minder snel op temperatuur. 

 • Snel klaar

Over snelheid gesproken, een elektrische pizzaoven voor binnen kan je pizza’s binnen slechts een aantal minuten bakken zonder dat er smaak of structuur aan verloren gaat. Je hoeft dus helemaal niet meer 20 minuten op je pizza te wachten, maar slechts 3-8. Door de hete temperatuur behouden ook alle groenten hun smaak terwijl ze wel lekker zacht worden.

 • Geen hout nodig

Een elektrische pizza oven werkt alleen op elektriciteit waardoor je geen hout of gas nodig hebt om de pizza af te bakken. Dit helpt zowel om rookvorming te verminderen als dat het minder materiaal kost. 

Een pizza oven of pizzamaker voor binnen kopen: wat is goede kwaliteit? 

Zoals bij elk ander huishoudelijk apparaat is het belangrijk om goed de productspecificaties door te nemen voordat je deze aanschaft, dus ook bij een elektrische pizza maker voor thuis. Welke eigenschappen belangrijk zijn om rekening mee te houden zijn afhankelijk van je eigen wensen. 

 • Timer

Sommige pizza ovens hebben een ingebouwde timer waaraan je gelijk hoort of je pizza klaar is of niet. Wanneer je pizzamaker geen timer heeft, is het belangrijk om zelf in de buurt te blijven om te voorkomen dat je pizza aanbrandt. 

 • Antiaanbaklaag

Wat ook handig is om rekening mee te houden is een antiaanbaklaag. Soms komt het wel eens voor dat het deeg nét niet perfect is. Wanneer deze dan te veel aan de bodem plakt, kan dit voor lelijke brandplekken zorgen. Een antiaanbaklaag is daar een ideale oplossing voor. Zo bakt de pizza niet snel aan, ook wanneer het deeg niet perfect is. 

 • Vermogen

Wil je een pizza oven die binnen 3 minuten een pizza kan bakken? Kies dan voor een apparaat met een hoog vermogen. Deze apparaten werken snel en efficiënt, maar kosten meer energie. Heb je wat meer tijd, dan kan je ook voor een apparaat kiezen met een lager vermogen. Het bakken duurt dan wellicht wat langer, maar je bespaart er wel energie mee. 

 • Verschillende standen

Afhankelijk van het type pizzaoven die je aanschaft, kan deze verschillende standen hebben om je pizza’s op te bakken. Zo heb je standen voor een pizza in Italiaanse stijl, met een platte bodem, maar ook speciale standen voor een pizza met een zachte Amerikaanse bodem. 

 • Ontdooi functie

Sommige pizza ovens hebben een handige functie om bevroren pizzabodems te ontdooien voordat zij gebakken worden. Dit scheelt tijd en geeft een handige extra functie aan het apparaat. Niet elke pizzamaker heeft deze functie.

 • Type verwarming

Sommige pizza ovens hebben alleen van boven verwarming, terwijl anderen ook van onder verwarming hebben. Andere modellen hebben zowel boven- als onder verwarming om de pizza’s mee te bakken. Afhankelijk van het type verwarming zal je pizza langer of korter nodig hebben tijdens het bakken. 

Dit is onze Top 5 beste elektrische pizza ovens of pizzamakers voor thuis

 • De pizza oven voor binnen van G3 Ferrari is zowel snel als gemakkelijk in het gebruik. Binnen slechts 5 minuten heb je al een complete pizza! Bovendien bevat het apparaat ook een speciale pizza bak steen waardoor je de authentieke pizza smaak ontwikkeld. Het apparaat heeft een handige timer en een antiaanbaklaag zodat je zonder zorgen je pizza kan gaan bakken. Het apparaat is geschikt voor pizza’s van maximaal 31 cm in diameter. Toch kan je deze oven ook gebruiken voor andere maaltijden, zoals het klaarmaken van panini’s, wraps of zelfs het roosteren van kastanjes!

 • De Optima pizzamaker kan temperaturen bereiken tot wel 450 graden Celsius. Daarnaast heeft het ook een handig indicatielampje waaraan je kan zien wanneer deze heet genoeg is om een pizza op te bakken. Het apparaat is multifunctioneel en is in staat om zowel pizza’s als lasagnes en pasta’s te bakken. Het apparaat wordt geleverd met twee houten pizzaplankjes waarop je je pizza kan serveren. Eet smakelijk!

 • Ga je voor een meer industriële look, kies dan voor de Compact Pizza Oven van Maxima. Hoewel de oven zelf is gemaakt van RVS, bevat de binnenkant een stenen plaat waarop je je pizza kan bakken. Zo behoud je de echte authentieke pizza smaak. De oven heeft een minimale temperatuur van 50 graden en een maximale temperatuur van 350 graden waardoor je binnen een korte tijd al een pizza kan afbakken. Het apparaat heeft genoeg ruimte voor een grote pizza van 40cm of twee kleine pizza’s. Dankzij het rechthoekige design, past deze oven in vrijwel elke keuken, maar is hij ook ideaal wanneer je in de horeca werkt. Hij kan namelijk ook panini’s, tosti’s en lasagne klaarmaken!

 • De beste elektrische pizza oven van Bestron is perfect wanneer je snel je pizza wil afbakken! Binnen 8 minuten heb je al een complete pizza. Bovendien kan je via het kleine raampje direct de status van je maaltijd zien, zodat je weet of deze nog wat langer moet blijven bakken. Daarnaast heeft het apparaat zowel een grillfunctie als een heteluchtfunctie met warmtebronnen van boven- en onderaf. Zo wordt elke maaltijd direct goed verhit. De oven van Bestron is geschikt om maaltijden tot 350 graden Celsius te verwarmen en kan naast pizza ook andere maaltijden klaarmaken.

 • De industriële pizza oven van Caterchef is perfect voor elke gelegenheid, zowel in huis als in de horeca. Door middel van de handige draaiknoppen kan je zelf de gewenste temperatuur en timer instellen. Daarnaast laat het controlelampje direct zien of de oven op de juiste temperatuur heet is geworden. De hittebronnen zijn zowel boven- als onderin geplaatst en kunnen een hitte tot wel 350 graden Celsius bereiken. Wil je liever een wat lagere temperatuur, dan kan je zit zelf instellen. De oven is geschikt om één grote pizza van 40cm te bakken of twee kleinere pizza’s.

Nu dat je alle informatie hebt om een pizza oven voor in huis te bestellen, is het tijd geworden om een keuze te maken. Weet je al welke pizza oven je wilt hebben of kijk je liever nog even verder? Voor meer informatie kan je via onderstaande knop doorgaan naar de webshop.